Sunday, February 23, 2025
HomeIran NewsAmirabdollahian: Attacks on American positions in Iraq and Syria are unrelated to...

Amirabdollahian: Attacks on American positions in Iraq and Syria are unrelated to Tehran

حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، با تایید ضمنی تبادل پیام بین تهران و واشنگتن درباره حمله‌های مسلحانه به پایگاه‌های آمریکا در عراق و سوریه، اظهار کرد که در پیام‌های هفتگی میان جمهوری اسلامی ایران و دولت آمریکا، به واشنگتن گفته شده است که حمله‌های گروه‌های مسلح علیه نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه “ربطی به ایران ندارند و تهران در امور داخلی آن کشورها دخالت نمی‌کند”.

امیرعبداللهیان در اظهاراتی که روز دوشنبه به صورت مجازی در نشست دوحه بیان کرد، افزود که این گروه‌ها “در درجه اول برای مبارزه با داعش تشکیل شده‌اند و هنوز وجود دارند، و اینک از مسلمانان عرب در غزه دفاع می‌کنند”.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی همچنین مدعی شد که حزب‌الله و حماس نیازهای تسلیحاتی خود را از “بازار سیاه”، به‌ویژه از اوکراین، تامین می‌کنند. در پی حمله گروه شبه‌نظامی حماس که از گروه‌های مسلح فلسطینی برخوردار از حمایت جمهوری اسلامی ایران است، مقام‌های تهران بارها درباره آن حمله ابراز بی‌اطلاعی کرده و گفته‌اند که حماس آن تصمیم را مستقل و بدون مشورت یا اطلاع تهران، گرفته‌ است.

امیرعبداللهیان همچنین گفت که آمریکا با تمام توان پشت اسرائیل ایستاده است و حمایت‌های گسترده‌ای از اسرائیل دارد. به گفته او “استفاده از حق وتو از سوی آمریکا این موضوع را نشان می‌دهد.”

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پیش‌تر، جمعه، ۸ دسامبر (۱۷ آذر)، ایالات متحده آمریکا قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را برای برقراری آتش‌بس فوری در غزه وتو کرد و معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت که تصویب این قطعنامه، حرکتی رو به پیش نبود و با واقعیت عینی [جنگ غزه] تطابق نداشت.

در آن نشست، ۱۳ عضو دائم و موقت شورای امنیت، به پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی امارات متحده عربی رای مثبت دادند و ایالات متحده آمریکا، با استفاده از حق وتو خود در جایگاه یکی از اعضای دائم این شورا، مانع تصویب آن شد.

شورای امنیت سازمان ملل پنج عضو دائم و ۱۰ عضو غیردائم دارد و آمریکا، چین، روسیه، فرانسه و بریتانیا، پنج عضو دائم این شورا، از حق وتو برخوردارند. جو بایدن، رئیس ‌جمهوری ایالات متحده، و مقام‌های دولت او، بارها بر “حق اسرائیل در دفاع از خود” و نیز تداوم حمایت واشنگتن از اسرائیل، تاکید کرده‌اند و در عین حال، خواستار تداوم کمک‌های بشردوستانه به ساکنان نوار غزه شده‌اند.

در عین حال، امیرعبداللهیان در اظهاراتش در نشست دوحه گفت که اسماعیل هنیه، رهبر حماس، به او گفته است که این گروه می‌تواند “سال‌ها بجنگد”. او همچنین گفت که جنگ “گسترش یافته است و هرلحظه ممکن است انفجاری منطقه‌ای رخ دهد”.

ایمن صفدی، وزیر خارجه اردن، نیز یکشنبه، ۱۰ دسامبر (۱۹ آذر)، در نشست دوحه، اسرائیل را به خالی کردن غزه از مردم متهم کرد و گفت که تل‌آویو سیاست خروج اجباری فلسطینی‌ها از غزه از طریق جنگ، دنبال می‌کند.

اردن و مصر، دو کشور همسایه سرزمین‌های فلسطینی و اسرائیل، پس از شروع جنگ غزه، بارها گفته‌اند که حاضر به پذیرش پناهجویان فلسطینی نیستند.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Most Popular